Društvo

Oprašta zalutali metak u glavi, žao mu samo fudbalskog trofeja

Oprašta zalutali metak u glavi, žao mu samo fudbalskog trofeja
Oprašta zalutali metak u glavi, žao mu samo fudbalskog trofeja

SARAJEVO - Pred Opštinskim sudom u Sarajevu, u ponedjeljak počinje suđenje zbog ranjavanja bivšeg Sarajlije, sada Beograđanina, Duška Krtolice, koji je, pretprošlog ljeta, na međunarodnom turniru u glavnom gradu BiH, čitavu utakmicu za njemu dragu ekipu Buća potok, branio sa metkom u glavi, koji ga je pogodio još dok se zagrijavao!

Istraga je ustanovila da je Sarajlija, Sejno Ligata, veseleći se na svadbi, ispalio hitac koji je padajući završio u glavi nesrećnog Krtolice, koji je došao iz Beograda da pomogne prijateljima iz ekipe Buća potok. Mjesto veselja je bilo daleko od igrališta, kako kaže njegov advokat Duško Tomić, oko dva kilometra, prenose Novosti.

- Kad je potekla krv iz glave, mislio sam da sam se udario u stativu i da će sve biti u redu - priča Duško za “Novosti”, koji Vaskrs proslavlja kod majke Vide (85) u Sarajevu. - Stiskao sam zube, izdržao utakmicu do kraja, u želji da moja ekipa pobedi. Slavili smo rezultatom 5:1. Čim je utakmica završena, pao sam, odveli su me u bolnicu, gde sam pao u komu. Otkazale su mi i noge i ruke, izgubio sam moć govora. I sad, posebno kad je promena vremena, imam tegobe.

Ljekari koševske bolnice su se, kad je Dušan došao sebi, interesovali da li je metak iz rata, ali pošto Dušan nije učestvovao u ratu, bilo je jasno da je “izvor” sa nekog događaja. Ispostavilo se sa - sportskog!

- Dušanova žrtva za omiljenu ekipu, koja je pobijedila na turniru, međutim, ispostavilo se da je bila uzaludna, jer je diskvalifikovana, pošto je ocijenjeno da nije bio registrovan - kaže advokat Tomić.

- To ga je, u svim ranama, još više zabolilo, kao velikog zaljubljenika u sport, koji je, prije rata, igrao za više klubova u Sarajevu, od Famosa do Pofalića.

Kao veliki čovjek, hrišćanin u čijem središtu vjere je praštanje, Krtolica je oprostio Sejni Ligati. Kako kaže, to se svakome moglo dogoditi.

- Opraštanje ću potvrditi i zvanično, pred Opštinskim sudom u Sarajevu, pred većem sudije Melike Muretić, gde se Ligati sudi za izazivanje opšte opasnosti, čija je posledica teško ranjavanje opasno po život - kaže Duško.

 - Praštanje je i ljudski i sportski. Tako sam odlučio i tako će biti. Želeo bih da nas ovakvi primeri vezuju u budućnosti.

Film

U Sarajevu počinje snimanje dokumentarnog filma o Dušanu Krtolici, čiji je reditelj Ademir Kenović, a koji će predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije