Društvo

Oprez preko planinskih prevoja zbog poledice i ugaženog snijega

Oprez preko planinskih prevoja zbog poledice i ugaženog snijega
Oprez preko planinskih prevoja zbog poledice i ugaženog snijega

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na putu Gacko-Tjentište jak vjetar povremeno stvara snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U nižim predjelima vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima poledice i mjestimično zaostalog snijega.

Opasnost od odrona povećana je na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača-Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Trnovo-Miljevina-Brod na Drini.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmjenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice-1 Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna je produžena izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoznog zastora, saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedna-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3 /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Tokom noći, zbog pada temperature, na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je mjestimična poledica. Učestali su i odroni, a u južnim i jugozapadnim krajevima povremeno su mogući jači udari vjetra.

Na putnom pravcu Kupres-Šuica jak vjetar povremeno stvara snježne nanose.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije