Društvo

Oprez vozači: Kolovozi mokri i klizavi

Oprez vozači: Kolovozi mokri i klizavi
Foto: Ilustracija | Oprez vozači: Kolovozi mokri i klizavi

BANJALUKA - Kolovozi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su mokri i klizavi, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju vozače da su na području Mrkonjić Grada jaki udari vjetra, a na području Istočnog Sarajeva i Foče vidljivost je smanjena zbog magle.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikta i granica Republike Srpske/Brčko distrikta-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, na dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka, a saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u zoni ukrštanja sa magistralnim putem izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase "M3", dok se zabrana ne odnosi autobuse "Drinatransa" koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Vidljivost je jutros zbog magle smanjena u FBiH na dionicama na području Livna i Tomislavgrada, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pojačan oprez savjetuje se zbog učestalih odrona na putevima: Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Prozor-Jablanica i Bihać-Bosanska Krupa.

Iz AMS Republike Srpske apeluju da vozači vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije