Društvo

Oprez zbog klizavih kolovoza i poledice

Oprez zbog klizavih kolovoza i poledice
Foto: N.N. | Oprez zbog klizavih kolovoza i poledice

BANJALUKA - U centralnim i istočnim krajevima Republike Srpske kolovozi su mokri i klizavi, a oprez je neophodan i zbog jutarnje poledice, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog sanacije odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, preko Manjače.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Režim saobraćanja izmijenjen je i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije