Društvo

Osmočlanoj porodici potrebna pomoć

Osmočlanoj porodici potrebna pomoć
Osmočlanoj porodici potrebna pomoć

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Osmočlana porodica Galešić iz zaseoka Imljani, kod Kneževa/Skender Vakufa, teško živi jer nijedan roditelj ne radi, a drvena kuća u kojoj su živjeli im je izgorjela.

Zbog njihove teške životne situacije iz Udruženja roditelja sa četvoro i više djece apeluju na one koji žele i mogu da im pomognu.

Oni su prije nešto manje od mjesec dana dobili još jedno dijete, a majka Ljubica se već treći put porodila u kući, bez doktora.

Bez ikakve pomoći žive od dječjeg dodatka, koji nije dovoljan.

"Zaista teško žive. Obišli smo ih prije nekoliko dana i donirali im krevetac za najmlađeg člana, pelene i svu ostalu robu za bebu. Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da im pomognu, a djeci su sada najpotrebniji obuća i odjeća", rekao je Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja.

Dodao je da Ljubica ima govornu manu, što je dosta uticalo na djecu, te i oni imaju poteškoće sa govorom, pa je neophodno da se toj djeci obezbijedi logoped.

"Jednokratne pomoći za ovakve porodice su trenutna rješenja. Trebalo bi pokušati riješiti ovakve slučajeve na duge staze da bi se ova porodica mogla sama brinuti o sebi i živjeti od svog rada. Bilo bi dobro da se nadležne institucije pobrinu da donesu zakonska rješenja koja će ovo riješiti", istakao je Radovanović.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu se javiti ovom udruženju ili da pozovu broj 065/855-370.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije