Društvo

Osuđen napad na novinarsku ekipu

Osuđen napad na novinarsku ekipu
Osuđen napad na novinarsku ekipu

BANJALUKA - Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske osudio je napad na ekipu RTV BN koji se dogodio u brčanskom naselju Klanac, kao i postupak pripadnika policije Brčko distrikta koji nisu ništa uradili da zaštite novinarsku ekipu.

 Od nadležnih institucija Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske traži da adekvatno reaguju i provedu postupak protiv policajaca koji nisu zaštitili novinarsku ekipu koja je, kako navode, profesionalno obavljala svoj posao.

U saopštenju Udruženje novinara Republike Srpske podsjećaju da je prilikom izvođenja akcije Policije distrikta u pretresima i hapšenju dilera droge grubo napadnut i vrijeđan snimatelj Goran Opačić, a da je majka jednog od uhapšenih Habiba Čačković, uz uvrede na nacionalnoj osnovi, pokušala razbiti kameru, a zatim je oduzela stativ koji je bio slobodan i izgovorila više nacionalističkih uvreda.

"Za sve vrijeme pripadnici policije koji su obezbjeđivali mjesto pretresa, nisu reagovali, čak ni na glasan poziv snimatelja da zaštite imovinu i obezbijede mu da radi", navode iz Udruženja novinara Republike Srpske.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije