Društvo

Otac objavio snimak zlostavljanja djeteta u sarajevskom vrtiću

Otac objavio snimak zlostavljanja djeteta u sarajevskom vrtiću
Foto: Screenshot | Otac objavio snimak zlostavljanja djeteta u sarajevskom vrtiću

Na društvenoj mreži Facebooka objavljen je uznemitujući video na kojem se vidi kako vaspitačica u sarajevskom vrtiću "Kids land" zlostavlja dječaka.

Video, koji je zabilježila nadzorna kamera, na svom Facebook profilu objavio je Zejd Šoto, otac zlostavljanog dječaka, navodeći da je pravna bitka prošla bezuspješno, jer je sud procijenio da nema dokaza.

Na snimku se vidi kako vaspitačica grubo postupa sa djetetom, vukući ga za ruke i noge, te ga u dva navrata izbacuje iz igraonice.

Šoto je uz video naveo da je njegov sin dobro, ali da video objavljuje kako bi upozorio druge roditelje.

"Naše dijete je dobro hvala Bogu, ali su druga djeca sada izložena riziku i zato ovo želimo da društvo zna. Ovih dana smo ponovo vidjeli drugu djecu da su na žalost izložena rizicima u vrtiću", napisao je uznemireni otac na Facebooku.

On je dodao da je posumnjao da nešto nije u redu kada je dijete odbijalo da ide u vrtić.

"Dijete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana", napisao je Šoto.

Vaspitačica sa video snimka je navodno promijenila radno mjesto, ali i dalje radi sa djecom - samo u drugom vrtiću.

Vaspitačica trenutno na bolovanju

U Javnoj ustanovi "Djeca vrtića" potvrdili su za "Klix.ba" da je vaspitačica iz video snimka trenutno zaposlena u sarajevskom vrtiću "Biseri", ali da je trenutno na bolovanju.

Dodali su da je vaspitačica sa pomenutom ustanovom potpisala ugovor na tri mjeseca.

"Kids Land" podnio krivične prijave

Nakon što je snimak zlostavljanja dječaka objavljen u medijima uprava vrtića "Kids land" oglasili su se saopštenjem za medije u kojem su potvrdili da se incident dogodio.

"Tačno je da se 21.06.2016. godine dogodio težak incident kada se odgajateljica na apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren način odnosila prema dječaku E. Š., polazniku našeg vrtića. S obzirom na usvojeni princip nulte tolerancije prema svakom ponašanju uposlenika vrtića koje odudara od najviših pedagoških standarda, Upravni odbor 'Kids Landa' je odmah po saznanju sankcionisao odgovornu vaspitačicu i direktoricu vrtića, sa kojima je raskinut radni odnos. Uprava 'Kids Landa' je o neželjenom događaju informirala roditelje dječaka E. Š., podnijela krivične prijave, kao i informisala roditelje svih drugih polaznika našeg vrtića na organizovanom roditeljskom sastanku kojem je prisustvovalo više od 250 roditelja, kao i gospodin Šoto, koji je sve vrijeme bio velika podrška, iako u velikom emotivnom bolu. Ogromna većina roditelja je pružila punu podršku upravi 'Kids Landa' u sankcioniranju uposlenica odgovornih za navedeni incident, kao i u opredjeljenju za funkcioniranje vrtića u skladu sa najvišim standardima. Uslijedile su odmazde učiteljice i bivše direktorice vrtića u vidu neistinitog članka o našoj Ustanovi na jednom portalu urađenom po izjavi bivše direktorice Elme Džafić i odgajateljice Amile Hasečić, kao i velikog broja lažnih inspekcijskih prijava", navode iz ovog vrtića.

U ovom vrtiću dodaju da su "ponosni na hrabrost osnivača da se odupre svim pritiscima i prijetnjama od strane vaspitačice Amile Hasečić i bivše direktorke Elme Džafić i ne odstupi od visokih moralnih principa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije