Društvo

Padao grad u Jajcu i Bugojnu, bez krova ostala Karlovačka bolnica

Padao grad u Jajcu i Bugojnu, bez krova ostala Karlovačka bolnica
Padao grad u Jajcu i Bugojnu, bez krova ostala Karlovačka bolnica

ZAGREB/SARAJEVO - Nakon višednevnih tropskih vrućina na području Balkana, snažno nevrijeme sa kišom, gradom i vjetrom protutanjalo je u petak kroz dijelove Hrvatske i BiH i napravilo haos u Karlovcu, Bugojnu i Jajcu.

U snažnom nevremenu stradala je karlovačka Opšta bolnica, a kako su preneli lokalni mediji, dio žena iz porodilišta je iz preventivnih razloga premješteno na druga odjelenja.

Na bolnici su popucala stakla, a vjetar je odneo i krov.

Šteta je ogromna, rekao direktor za sanaciju Suad Crnica.

"Istina, šteta je zaista ogromna. Kolika, o tome ćemo moći više reći sutra, ali odnešeno je barem trećina krova. Srećom, nema povrijeđenih, ni među osobljem ni među pacijentima”, rekao je on.

U Vukmanićkom Cerovcu, na primjer, stablo je palo na električne vodove i oštetilo ih, a nakon toga i u dvorište, gdje je bio parkiran automobil.

U Jajcu je padao grad veličine lješnjaka, temperatura vazduha za pola sata spustila se sa 33 na 22 stepena Celzijusa, a udari vjetra dosezali su do 40 kilometara na sat.

Palo je ukupno 25 litara kiše po metru kvadratnom, pa su pojedine ulice za kratko vrijeme pretvorene u vodene bujice, prenose federalni mediji.

U Bugojnu je za pola sata pala velika količina kiše, a od grada su se zabelele I ulice i dvorišta.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, nije bilo veće štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije