Društvo

Pecka Outdoor festival: Sportski vikend u okrilju prirode

Pecka Outdoor festival: Sportski vikend u okrilju prirode
Foto: N.N. | Pecka Outdoor festival: Sportski vikend u okrilju prirode

MRKONJIĆ GRAD - Ako ste profesionalni biciklista ili samo ljubitelj brdskog biciklizma, snalaženja u prirodi ili želite da porodične trenutke provede van vreve grada, Pecka Outdoor festival je idealan za vas.

Festival će biti održan od petka do nedjelje u selu Pecka u opštini Mrkonjić Grad. Bogat festivalski program biće podijeljen u dva dijela, prva dva dana rezervisana su za Cross Country Maraton - Pecka XCM, dok je nedjelja rezervisana kao Dan za aktivnu porodicu.

U Turističkoj organizaciji RS (TORS) ističu da predjeli Pecke, na izvorima rijeka Sane i Plive, obiluju prirodnim ljepotama.

"Ciljevi festivala su promocija ovog područja kao i proslava brdskog biciklizma, aktivnog i zdravog života i porodičnih okupljanja u prirodi", rekla je Ana Lakić, viši stručni saradnik u TORS.

Prateći program festivala su Zeleni market i Bike Fair, sajam biciklističke opreme.

Borislav Marić, organizator festivala, kaže da se svi zainteresovani mogu okušati u Cross Country vožnji, vožnji do izvora Plive, pješačenju do izvora Sane, u penjanju na penjalištu Pecka i snalaženju u prirodi.

Vladimir Kuvalja, sportski direktor trke, kaže da su prepoznali ovaj biciklistički teren kao idealan za trku, na kojoj će se takmičiti oko 60 takmičara. Pecka Outdoor festival se realizuje u saradnji s kompanijom "М:tel" uz podršku "Carslberg BH", "Zepter Passporta", Turističke organizacije Republike Srpske, Turističke organizacije Banjaluka, opštine Mrkonjić Grad, "Soković sporta", "Alp shopa", "Verano motorsa", pekare "Manja", "Control rent-a-cara", "Rose", "Triglav" i "Wiener osiguranja". Medijski pokrovitelji festivala su "Nezavisne novine", Nes Castra radio, Nes radio, RTRS i "Metromedia".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije