Društvo

"Petarde nisu igračke"

"Petarde nisu igračke"
"Petarde nisu igračke"

ZVORNIK - Pripadnici Policijske stanice Zvornik danas su ispred Osnovne škole "Sveti Sava" dijelili građanima letke "Petarde nisu igračka" i "Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik", u okviru tradicionalne akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje povodom predstojećih praznika.

"U okviru ovih aktivnosti organizovali smo i predavanje za učenike ove zvorničke škole, a sutra ćemo isto učiniti i u Osnovnoj školi `Desanka Maksimović` u Čelopeku", rekao je novinarima komandir Policijske stanice Zvornik Vladan Vasilić.

Ističući da se na ovaj način želi skrenuti pažnja na opasnosti od upotrebe pirotehničkih sredstava, Vasilić je ukazao da su Zakonom o prometu pirotehničkih sredstava i Zakonom o javnom redu i miru predviđene sankcije za njihovu nezakonitu upotrebu na javnom mjestu.

"Učenike smo upozorili na mogućnost povreda prilikom nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava", rekao je Vasilić i naglasio da u prošloj godini nije evidentirana nezakonita prodaja, niti oduzimanje pirotehničkih sredstava, kao ni incidentne situacije sa povredama građana ili djece.

Vasilić je podsjetio da se u zvorničkom naselju "B-blokovi" nalazi ovlašćena prodavnica za prodaju pirotehničkih sredstava čiji je promet dozvoljen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije