Društvo

Pljuskovi i grmljavina dočekuju ljeto

Pljuskovi i grmljavina dočekuju ljeto
Foto: N.N. | Pljuskovi i grmljavina dočekuju ljeto

BANJALUKA - Nestabilno vrijeme uz pojavu olujnog vjetra, obilnih padavina i grada očekuje se u narednim danima u BiH, kazali su meteorolozi.

Milica Đorđević, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, ističe da se narednih dana očekuje nestabilno vrijeme s lokalnim nepogodama.

"I dalje će postojati uslovi za svakodnevnu pojavu kiše i grmljavine, a ujedno i uslovi za lokalne nepogode, uz pojavu olujnog vjetra. Imaćemo česte pljuskove s grmljavinom i povremno će biti jakih padavina, ponegdje će se javljati i grad i jače padavine, a slično vrijeme očekujemo i narednih dana", kazala je Đorđevićeva za "Nezavisne" i dodala da će temperature biti oko 30 stepeni.

Prema njenim riječima, kratkotrajna stabilizacija će može očekivati oko četvrtka, ali za vikend se opet mogu očekivati padavine.

"Očekuje se nestabilno, ali toplije vrijeme", dodaje Đorđevićeva i kaže da je ipak teško predvidjeti da li će biti jačih vremenskih nepogoda kao što su prethodnih dana bile u regionu.

Prema njenim riječima, druga polovina juna donosi nam temperature koje su karakterističene za to doba godine, ali je još rano govoriti kakvo nas ljeto očekuje.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kažu da se narednih deset dana očekuje nestabilno vrijeme širom BiH, koje će biti praćeno pljuskovima u poslijepodnevnim satima, s tim da će temperature biti prave ljetne.

"U narednom periodu očekuje se dosta kiše, koja može izazvati nedaće u gradovima BiH, gdje može doći do toga da odvodi ne mogu da prime veliku količinu vode, koja će padati u kratkom periodu", pojašnjavaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije