Društvo

Po 500 KM prvorođenim bebama na Vidovdan

Po 500 KM prvorođenim bebama na Vidovdan
Po 500 KM prvorođenim bebama na Vidovdan

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske je povodom Dana službe i 23 godine rada donirao po 500 KM za šest prvorođenih beba u porodilištima šest gradova Srpske 28. juna, saopšteno je iz Fonda.

U Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Doboju, Trebinju i Istočnom Sarajevu, gdje su i sjedišta filijala Fonda PIO Republike Srpske, uručen je ovaj poklon kojim se želi ukazati na izuzetnu važnost nataliteta u Srpskoj, a time i na neposredan uticaj broja osiguranika na stabilnost penzijskog sistema.

Predstavnici filijala Fonda PIO Srpske posjetili su porodilje u porodilištima regionalnih bolnica i roditeljima beba uputili čestitke i uručili vrijednosni bon od 500 KM, nakon čega slijedi i uplata ovog novčanog iznosa na tekući račun jednog od roditelja.

Dobitnici ovog novčanog iznosa su porodilje Sandra Sarić iz Čelinca koja je rodila djevojčicu, Božana Berić iz Omarske koja je rodila dječaka, Slavojka Petrović iz Modriče koja je rodila dječaka Borisa, Jovana Gajić iz Trnjaka kod Bijeljine koja je rodila Jakšu, Habiba Suvalić iz Doboja koja je rodila dječaka u porodilištu u Istočnom Sarajevu i Sanja Đurić iz Trebinja koja je rodila dječaka.

Vladan Marjanović, suprug Jovane Gajić iz Trnjaka kod Bijeljine, kojima je ovo prvo dijete, zahvalio je Fondu PIO Srpske na poklonu, te dodao da ih je ovaj bon obradovao i da će po izlasku iz bolnice supruge i bebe novac dobro doći za proslavu rođenja prvenca.

Petrović Slavojka iz Modriče, takođe, porodilja prvog djeteta, zahvalila je na iznenadnom poklonu i pohvalila gest Fonda PIO Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije