Društvo

Počela gradnja još 142 stana u Adi

Počela gradnja još 142 stana u Adi
Počela gradnja još 142 stana u Adi

BANJALUKA - Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, ozvaničio je danas početak gradnje 142 stana za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u banjalučkom naselju Ada.

Kako je najavljeno, njihova izgradnja bi trebalo da bude završena u martu ili aprilu naredne godine.

"Ukupno 284 stana porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida će imati samo na ovoj lokaciji. U RS je trenutno na više lokacija u više opština i gradova zajedno s ovom zgradom u toku izgradnja oko 670 stanova, a u toku je ugovaranje i preostalog dijela stanova i na kraju će biti samo u ovoj godini izgrađen 761 stan", rekao je Đokić.

Vrijednost radova za ova 142 stana je 4,4 miliona KM, a cijena izgradnje po kvadranom metru je 750 KM.

"U Banjaluci imaju još 52 lica za bespovratnu novčanu pomoć, od čega je 29 u postupku plaćanja i 23 kojima rješenja treba da dodijelimo", dodao je Đokić.

Grad Banjaluka je suinvestitor na ovim projektima, te je uz obezbjeđenje zemljišta i sve potrebne dokumentacije zadužen za vanjsko uređenje.

Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, rekla je da je zajedničkim aktivnostima grada Banjaluka i Vlade RS u proteklom periodu obezbjeđeno više od 800 stambenih jedinica.

"Pored toga, još postoji lista od 130 porodica koje su se prijavile za stambeno zbrinjavanje. Preuzeli smo obavezu da zajedno pomognemo i vjerujem da ćemo pomoći rješavanje ovih stambenih jedinica", kazala je Brkićeva.

Ona je podsjetila da je grad već dodijelio 315 stambenih jedinica porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Useljenje u ranije izgrađene stanove u ovom naselju može se očekivati čim bude riješena upotrebna dozvola i završeni radovi na okolnom uređenju.

Milorad Vuković, vlasnik teslićkog preduzeća "Graditelj", koje je izvođač radova, rekao je da će predviđeni rokovi biti ispoštovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije