Društvo

Počela sanacija klizišta u Debeljacima

Počela sanacija klizišta u Debeljacima
Foto: Velibor Tripić | Počela sanacija klizišta u Debeljacima

BANJALUKA - Muke mještana Ponirske ulice u naselju Debeljaci, gdje je klizište koje se aktiviralo u martu zbog naglog topljenja snijega ugrozilo put, uskoro bi trebalo da budu završene, jer je počela njegova sanacija.

Zbog ovog klizišta jedna strana puta je bila zatvorena, jer je odronilo put i ugrozilo nekoliko kuća.

Dejan Gaković, tehnički direktor "Kozaraputeva", rekao je da su počeli radovi koji će predstavljati privremeno rješenje.

"Radovi obuhvataju zabijanje čeličnih šipova u sam trup puta koji će se kasnije zatrpati lomljenim kamenom. Bitno je da se u prvoj fazi osposobi prohodnost puta i spriječi dalje širenje klizišta", rekao je Gaković za "Nezavisne".

Prema njegovim riječima, u pitanju je problem većeg karaktera.

"Radovi koje smo zamislili i koje smo dogovorili sa gradom biće brzo završeni", kazao je Gaković.

Zoran Lukić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci, kazao je da se  radi o velikom klizištu, koje i dalje pomalo klizi.

"Klizište koje je oštetilo Ponirsku ulicu u dužini od 30 metara nastalo je u martu usljed naglog topljenja snijega", dodao je Lukić.

Mještani kažu da im je drago što je sanacija klizišta počela nakon skoro mjesec i po od njegovog pojavljivanja.

"Dio puta je bio zatvoren i svugdje je blato kada padne kiša, tako da nas je obradovalo kada smo vidjeli da dovoze mašine i počinju raditi", rekao je mještanin. 

Mještani kažu da je do klizišta, koje im je napravilo veliki problem, došlo zbog problema sa oborinskim vodama s kojima muku muče već dugo vremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije