Društvo

Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC "Nikola Tesla"

Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC "Nikola Tesla"
Foto: N.N. | Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra "Nikola Tesla" danas je počelo useljenje za 350 studenata bajalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla", rekao je da su konačno sa radošću dočekali ovaj trenutak, da konačno kompletiraju sve smještajne kapacitete u Studentskom centru.

"Od danas ce početi useljenje studenata u Paviljon jedan gdje očekujemo smještaj za njih 350. Bitno je da su cijene smještaja ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, kao i cijene ishrane", rekao je Topić.

On je istakao da će uslovi za studente u ovoj ustanovi biti daleko bolji nego u prethodnim godinama, te da su zadovoljni kvalitetom radova i da je garantni rok po ugovoru od izvođača dvije godine tako da ako se uoče nedostaci biće uklonjeni.

Dodao je da sporadično pojavljivanje vlage u Paviljonu dva u nekoliko soba otklonjeno u roku jednog dana.

Ljubisa Karlica, predsjednik Skupštine studenata ovog centra, kaze da danas zvanično kreće useljenje studenata u prvi paviljon i da su zadovoljni sa uradjenim radovima.

"Ranije je Paviljon bio u katastrofalnim uslovima, a sada su odlični. Paviljon je veoma kvalitetno urađen u odnosu na prijašnje uslove, što će studentima pružiti i povoljnije uslove za učenje, život i ostale potrebe", rekao je Karlica.

On kaže da su studenti isčekujuci završetak ovog paviljona bili smjesteni u privatnom smještaju, a da su se trudili rasporediti studente u preostala tri paviljona gdje su postavili dodatne krevete, kako bi sto manje studenata stanovalo u privatnom smještaju.

Karlica smatra da nema potrebe da studenti zbog kašnjenja dobijaju sada besplatno stanovanje u domu, jer su se izborili da cijene smjestaja ostanu na prošlogodisnjem nivou.

"U dvokrevetnim sobama cijene su ostale 25 KM, a u trokrevetnim 20 KM, a sami vidite koliko su danas kvalitetniji uslovi, te ćemo se i dalje truditi da ne dođe do povećanja", kaže Karlica.

Paviljoni jedan, dva i tri banjalučkog studentskog centra su teško oštećeni u olujnom nevremenu u decembru 2017. godine. Treći paviljon je relativno brzo saniran, dok su prvi i drugi morali na temeljnu obnovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije