Društvo

Početak nastave u školama na području ZDK

Početak nastave u školama na području ZDK
Početak nastave u školama na području ZDK

ZENICA - Nova školska godina na području Zeničko-dobojskog kantona počinje sutra, 1.septembra, a u klupe će u osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona ući 43.702 učenika i učenica.

Početak nastave u novoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona obilježiće se prigodnom svečanosti u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Zenici.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja, a planirano je da ove školske godine prvi školski čas u svim školama Zeničko-dobojskog kantona počne intoniranjem državne himne.

Nekoliko školskih objekata na području ZDK je, osim redovnog održavanja učioničkih i kabinetskih prostora, ove godine imalo i temeljitije rekonstrukcije objekata. U nekoliko škola i dalje je u toku rekonstrukcija vanjskih fasada i krovova s utopljavanjem i povećanjem energetske efikasnosti objekata, tako da će mnogi učenici i radno osoblje u školama imati bolje uslove za rad i učenje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije