Društvo

Počinje besplatna kontrola motornih vozila

Počinje besplatna kontrola motornih vozila
Foto: Ilustracija | Počinje besplatna kontrola motornih vozila

BANJALUKA - Besplatna kampanja "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018", koju organizuje Auto-moto savez Republike Srpske (AMS) i Auto-moto društvo, počinje u ponedjeljak, 12. novembra, u Banjaluci radi preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

"S obzirom na to da se vozilo u toku zimskih uslova nalazi u uslovima koji dovode do većeg habanja i trošenja određenih sklopova vozila, AMS sprovodi akciju u kojoj će vozačima biti sugerisano kako da pripreme svoje vozilo za zimske uslove eksploatacije, koja oprema je potrebna i kako bezbjednije da učestvuju u saobraćaju", saopšteno je iz AMS.

Tokom trajanja kampanje vozačima će biti dijeljene grebalice za led i tečnost za pranje vjetrobranskog stakla "Mosol", koje je obezbijedila kompanija "Optima grupa", kao i obrazovno-preventivni materijali.

"Predviđena je kontrola vrijednosti rashladne tečnosti, kvaliteta kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje i pranje vjetrobranskog stakla, punjenja akumulatora, plinske instalacije, opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika, te ispravnost amortizera, na mjestima gdje bude moguće postaviti tester", saopšteno je iz AMS-a.

Na ovaj način AMS Republike Srpske želi da poveća ukupan stepen bezbjednosti u saobraćaju i smanji broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje.

Iz "Optima grupe" je saopšteno da će mjernim instrumentima provjeravati kvalitet rashladnih tečnosti u automobilima i pojasniti značaj upotrebe istih za konkretno vozilo.

Kampanja će u Banjaluci početi u 9.00 časova u krugu Auto-moto društvo "Krajina" i trajaće tri dana, a do kraja mjeseca biće sprovodena u ukupno 14 gradova i opština Republike Srpske.

Kampanju, koja će trajati do 30. novembra, podržalo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, kompanija "Optima grupa" i lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije