Društvo

Počinje miholjsko ljeto

Počinje miholjsko ljeto
Počinje miholjsko ljeto

BANJALUKA - U narednih 10 dana građani BiH mogu očekivati lijepo vrijeme sa dosta sunca i temperaturama i do 28 stepeni Celzijusa, najavljuju meteorolozi.

Kako kažu, dolazi miholjsko ljeto, koje donosi uobičajeno vrijeme za ovo doba godine, a na koje su građani zbog velikog broja kišnih dana gotovo zaboravili. Još sutra se u zemlji očekuje promjenjivo vrijeme, sa dosta magle u kotlinama i uz rijeke, nakon čega slijedi razvedravanje, a svaki naredni dan biće topliji.

"Danas u prvom dijelu dana i južnom dijelu zemlje će biti kiše i oblaka, a na sjeveru će biti suvo sa temperaturom do 17 do 22 stepena, a na jugoistoku oko 13 stepeni. Popodne kiša prestaje, dolazi do postepenog razvedravanja i od srijede nas očekuje proljepšanje vremena", kazala je Milica Đorđević, dežurni hidrometeorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS.

Kako je rekla, u srijedu i četvrtak će biti svježa jutra sa temperaturom od sedam do 11 stepeni, dok se u kotlinama očekuje magla.

"Tokom dana temperature će rasti, tako da očekujemo da će u srijedu biti od 19 do 25 stepeni, u četvrtak stepen do dva toplije, u petak i za vikend od 22 do 28 stepeni, što znači da ćemo imati pravo proljeće", kazala je Đorđevićeva.

Prema prognozama, lijepo vrijeme trebalo bi da se zadrži i početkom naredne sedmice, a zahlađenje sa nižim temperaturama se očekuje oko 15. oktobra.

Lijepe vijesti dolaze i za poljoprivrednike koji zbog kasne sjetve kukuruza još nisu krenuli sa berbom, te koji su strahovali kako bi mraz mogao da napravi štetu na još nedozrelom kukuruzu.

"Mrazeva neće biti jer će jutarnja temperatura stalno rasti, a posebno od petka. Jutra će biti svježa, ali ne pretjerano hladna. U višim predjelima u narednih nekoliko dana očekuju se jutarnje temperature od dva, tri i do pet stepena iznad nule, a u nižim do šest do 10 stepeni, što znači da mraza nema", rekla nam je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije