Društvo

Počinju 18. Susreti mladih RS

Počinju 18. Susreti mladih RS
Počinju 18. Susreti mladih RS

BANJALUKA - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Omladinski savjet Srpske od sutra do 28. avgusta u Trebinju organizuju 18. Susrete mladih Republike Srpske.

Susreti mladih Srpske su tradicionalna manifestacija koja mladim ljudima 18. put pruža mogućnost okupljanja, druženja, razvijanja ideja i rada na programima namijenjenim mladima, saopšteno je iz Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Svrha manifestacije je da doprinese promociji omladinskog rada i stvaralaštva, kulturološkog diverziteta i umjetnosti, te da dodatno doprinese unapređenju odnosa mladih iz različitih regija Republike Srpske.

Opšti cilj manifestacije je da podstakne mlade na umrežavanja, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

Manifestacija će značajno doprinijeti razvoju i unapređenju osjećaja zajedništva među mladim ljudima, učesnicima događaja, i prevazilaženju predrasuda, te poslužiti kao jedinstveno okruženje u kojem će mladi raditi na razvijanju zajedničkih ideja s ciljem poboljšanja sopstvenog položaja.

Ovogodišnji susreti mladih imaće i humanitarni karakter, stoga su učesnici obavezni da doniraju dvije knjige - jednu knjigu opšte literature i jedan udžbenik za osnovnu ili srednju školu, a biće organizovano i dobrovoljno davanje krvi za sve one koji to budu željeli.

Svečanom otvaranju manifestacije u 19.30 časova u Domu mladih Trebinje prisustvovaće predstavnici Vlade Republike Srpske, grada Trebinja, omladinskih organizacija iz zemlje i regiona, te predstavnici kulturnog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije