Društvo

Podrška izvještaju o majskim poplavama u Šamcu

Podrška izvještaju o majskim poplavama u Šamcu
Podrška izvještaju o majskim poplavama u Šamcu

ŠAMAC - Odbornici Skupštine opštine Šamac danas su podržali Izvještaj načelnika opštine i Štaba za vanredne situacije o pripremi i organizovanju zaštite i spašavanja usljed majske poplave.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da su opštinske vlasti opredijeljene da urede zaštitu obale da bi imali uslove za normalan život, razvoj privrede i poljoprivrede, te sve ono što treba raditi na obezbjeđivanju krova nad glavom stanovništvu.

"Vanrednu situaciju niko od nas nije očekivao, ali sve ono što je preduzeto i urađeno, jednstvo koje smo pokazali - političko i narodno u prvim danima poplave, doprinijelo je da ljudski životi budu prioriteti. Nažalost, imali smo dvije žrtve u poplavi", rekao je Minić.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Predrag Marinković istakao je da je 18. redovna sjednica Skupštine pokazala da se normalni tokovi života vraćaju na područje opštine Šamac.

On je podsjetio da je posljednja redovna sjednica bila u aprila, u junu je održana vanredna sjednica, a izražena je briga o ugroženima u katastrofalnim poplavama.

"Moramo da se bavimo i drugim stvarima, što traži program skupštine da bi javne institucije mogle da funkcionišu. Normalni tokovi života na ovom području će biti sigurno onda kada se svaki građanin koji je ostao bez svog doma vrati u svoju kuću, a to je ono što ćemo nastojati da obezbijedimo", rekao je Marinković.

On je najavio da neće kao ranije biti skupštinska pauza u avgustu, nego će biti redovna sjednica skupštine na kojoj će se izaći sa setom odluka koje treba da omoguće lakše funkcionisanje privrede i da se građani vrate u svoje domove.

"Nijedan građanin opštine Šamac neće dočekati zimu nezbrinut", rekao je Marinković.

Odbornik opozicionog SDS-a Blagoje Simić istakao je da je bilo određenih problema i nesnalaženja, ali se nada da će svi zajedno izvući pouku da bi neke nove poplave, ukoliko bi se desile, dočekali spremno.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije