Društvo

Podrška unapređenju vodosnabdijevanja i kanalizacije

SARAJEVO - Program unapređenja vodosnabdijevanja i kanalizacije, koji je uz podršku EU u BiH započet 2008. godine, biće nastavljen podrškom Jedinici za upravljanje projektima u oba entiteta i Projektnim implementacionim timovima u odabranim opštinama.

Podrška će biti data i projektima izgradnje ili rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže koji se sufinansiraju iz zajmova Evropske investicione banke /EIB/ i IPA grantova. 

Program unapređenja vodosnabdijevanja i kanalizacije pokrenut je 2008. godine, kao odgovor na potrebu opština u BiH za unapređenjem infrastrukture vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. 

Projekat pruža podršku za pripremu studija izvodljivosti, idejnih rješenja, idejnih projekata, glavnih projekata i tenderske dokumentacije, kao i pomoć Projektnim implementacionim timovima prilikom raspisivanja tendera, saopšteno je iz Konzorcijuma IGIP, koji provodi projekt.

Cilj ovog projekta jeste davanje doprinosa poboljšanju infrastrukture vodovoda i kanalizacije i životnih uslova, kao i zaštite okoline u opštinama Bosansko Grahovo, Čelinac, Glamoč, Gračanica, Jajce, Kupres, Lukavac, Nevesinje, Orašje, Petrovo, Prijedor, Prozor-Rama, Ribnik, Šekovići, Široki Brijeg, Teslić i Velika Kladuša. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije