Društvo

Podržan plan za spasavanje

Podržan plan za spasavanje
Podržan plan za spasavanje

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojili su danas plan Federalnog hidrometeorološkog zavoda za zaštitu i spasavanje od prirodnih i drugih nesreća, nakon čega je okončana i posljednja redovna sjednica ovog doma u predizbornom periodu.

Poslanici danas nisu dali podršku izvještajima o radu u 2013. godini Komisije za hartije od vrijednosti FBiH, Agencije za bankarstvo FBiH, te Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Podršku nije dobio ni Izvještaj o izvršenju Budžeta FBiH za prošlu godinu za razliku od usvojenih izvještaja o radu Federalnog regulatornog tijela za električnu energiju i Fonda za zaštitu životne sredine FBiH u 2013. godini.

Tokom sjednice je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Safet Softić često je upozoravao na upitni kvorum i mogući prekid sjednice.

Softić je ranije izjavio da do oktobarskih izbora u BiH neće više sazivati redovne sjednice, ali da je moguće da bude održano vanredno zasjedanje ukoliko zatraži Vladi FBiH.                      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije