Društvo

Pojačati oprez na pružnom prelazu "Incel"

Pojačati oprez na pružnom prelazu "Incel"
Pojačati oprez na pružnom prelazu "Incel"

DOBOJ - Iz Javnog preduzeća Željeznice Republike Srpske upozoravaju učesnike u drumskom saobraćaju na pojačan oprez pri prelasku pružnog prelaza kod "Incela" u Banjaluci, jer "iz opravdanih razloga nije fizički zaposjednut".

U saopštenju iz Željeznica navodi se da bezbjednost saobraćaja nije ugrožena, jer je vozno osoblje o ovom obaviješteno da bi vozovi iz oba smjera stali ispred putnog prelaza.

"Vozači u drumskom saobraćaju se upozoravaju da poštuju saobraćajne propise, te prateću i dodatnu pružnu signalizaciju da ne bi ugrozili svoju ni bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

"Željeznice" su na putnom prelazu "Incel", kako se navodi, ispoštovale član 25 i član 29 kao i Saobraćajni pravilnik dva članovi 34 i 58, Zakona o Željeznicama Republike Srpske koji tačno definišu kako se reguliše saobraćaj u uslovima kada putni prelaz nije zaposjednut.

I iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozorili su stanovnike Banjaluke na maksimalan oprez prilikom pristupa pružnom prelazu kod "Incela", zbog stalno podignute rampe.

Na pružnom prelazu kod Incela stalno je podignuta rampa, bez obzira na željeznički saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije