Društvo

Pokloni za trojke iz Lončara

Pokloni za trojke iz Lončara
Pokloni za trojke iz Lončara

DONJI ŽABAR - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović danas je u Lončarima, opština Donji Žabar, porodici Rikanović uručila kolica za trojke i 1.800 KM koje se isplaćuju u okviru projekta "Fond treće i četvrto dijete", kao i druge prigodne poklone.

Savka i Dalibor Rikanović dobili su krajem aprila dvije kćerke - Draganu i Gordanu, i sina Jovana.

Tešanovićeva je podsjetila da se od 2006. godine do danas u Republici Srpskoj rodilo 18, a da se ovih dana očekuje rođenje trojki u još dvije porodice.

"U Banjaluci imamo gospođu koja ovih dana treba da rodi, kao i iz Šamca, gospođa koja je ležala u KBC-u za vrijeme poplava, i njoj je blizu termin, tako da ćemo vrlo brzo biti u ovom kraju da posjetimo nove naše trojke", rekla je Tešanovićeva.

Ona je naglasila da je ovo za nju kao ženu i kao ministra poseban događaj.

"Nikada ne može biti višak djece, ali u situaciji kada jedino Banjaluka ima pozitivnu stopu prirodnog priraštaja, jasno je onda da nam je zadatak da povedemo računa o porodicama sa većim brojem djece", istakla je Tešanovićeva.

Upozoravajući na krajnje negativne demografske podatke, Tešanovićeva je napomenula da je ozbiljno pitanje koliko će za 50 godina biti uopšte stanovnika ukoliko ovakav trend bude nastavljen.

Zahvalivši za poklone, majka trojki Savka Rikanović istakla je da je najvažnije da su joj bebe zdrave i da napreduju.

"Nije lako podizati četvoro djece. Takvo je vrijeme da je teško othraniti i jedno, jer su troškovi veliki, ali borimo se da djeci ništa ne nedostaje", rekla je Rikanovićeva.

Niko u porodici Rikanović nije zaposlen, osim oca trojki, Dalibora Rikanovića koji dobija povremene poslove, i od toga žive, kao i od skromne penzije njegove majke Pelke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije