Društvo

Policija stupila u generalni štrajk u Bihaću

Policija stupila u generalni štrajk u Bihaću
Policija stupila u generalni štrajk u Bihaću

BIHAĆ - Policija Unsko-sanskog kantona stupila je danas u generalni štrajk, koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, potvrdio je Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata policije USK.

"Svi pokušaji da postignemo dogovor s Vladom USK bili su bezuspješni. Raniji dogovor koji smo postigli prije dva mjeseca nije ispunjen, te smo prisiljeni aktivirati našu odluku o organizaciji generalnog štrajka", istakao je Alagić.

Prema njegovim riječima, taj dogovor je podrazumijevao isplatu dvije zaostale plate, tri topla obroka, te neisplaćenih naknada za putne troškove pripadnicima policije u 2014. godini.

On je takođe istakao kako policija traži i poboljšanje uslova za rad, te bolju opremljenost. Alagić je dodao kako će policija za vrijeme štrajka obavljati minimum poslova. Naglasio je da su u štrajku i radnici koji rade u uredima CIPS-a, a koji će izlaziti u susret isključivo onim strankama koje dostave potvrdu o hitnosti izdavanja ili zamjene ličnih dokumenata.

Senad Kljajić, ministar policije USK, izrazio je razočarenje odlukom Sindikata da otpočnu generalni štrajk.

"Upoznali smo ih kako dugovanja prema njima i drugim budžetskim korisnicima možemo realizirati kad realiziramo kreditno zaduženje. Te procedure su u toku i mi očekujemo njihovo okončanje u vrlo kratkom roku", istakao je Kljajić i dodao da će u narednim danima pokušati postići dogovor s predstavnicima Sindikata policije o njihovim zahtjevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije