Društvo

Poljić: Ne ispunjavam političke želje partija i moćnika

Poljić: Ne ispunjavam političke želje partija i moćnika
Poljić: Ne ispunjavam političke želje partija i moćnika

BRČKO - Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Momčilo Poljić rekao je da ne želi da se u sektor obrazovanja u distriktu ljudi zapošljavaju po imenu i prezimenu, niti želi da ispunjava političke želje bilo koje partije, zbog čega je "smetnja pojedinim moćnicima".

Povodom ranijih optužbi brčanske Hrvatske seljačke stranke da se navodno plaća zapošljavanje u oblasti obrazovanja, Poljić je pozvao rukovodstvo te stranke da objelodani imena lica koja su primala i onih koja su plaćala novcem radno mjesto.

"To bi bilo korektno, jer oni su iz izvršne i zakonodavne vlasti. Mi moramo pokazati odgovornost za izrečenu javnu riječ. Tražim odgovornost za njih bilo da su to počinili ili da su dali lažne izjave da se to desilo", rekao je Poljić.

Prema podacima koje je Poljić izneo na konferenciji za novinare, trenutno je u sektoru obrazovanja Brčko distrikta zaposleno 38,6 odsto Srba, oko 46 odsto Bošnjaka i oko 15 odsto Hrvata.

"Ako postoji disbalans, kako tvrde u toj stranci, onda je on, prije svega, na štetu Srba i Hrvata. Uobičajena formula 4:4:2 u obrazovanju ne postoji", istakao je Poljić.

On je naglasio da je, prema preliminarnim podacima o nacionalnom odnosu novog zapošljavanja u oblasti obrazovanja koje je u postupku, primljen 21 kandidat koji se izjasnio kao Srbin, 32 kao Bošnjaci i 12 kao Hrvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije