Društvo

Polučasovne obustave saobraćaja na putu Brod - Odžak

Polučasovne obustave saobraćaja na putu Brod - Odžak
Polučasovne obustave saobraćaja na putu Brod - Odžak

BANJALUKA - Na magistralnom putu Brod - Odžak u naselju Lijšće, lokalitet Šikare, zbog radova na deminiranju terena aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja aktivne su od 7.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut, pa automobili i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

Na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila i na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, pa automobili mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje - Jažići - Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, magistralnim pravcima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, te na regionalnim putevima Bratunac - Faković, Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i LJubovijski most - Drinjača.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Od 7.30 do 14.30 časova zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom saobraćaj na dionici autoputa Visoko - Podlugovi iz pravca Visokog biti preusmjeren u preticajnu traku.

Na magistralnom putu Jajce Banjaluka, u mjestu Lučina, zbog klizišta se saobraćaj odvija jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se na pravcima Tuzla - Šićki Brod, Kiseljak - Busovača i Grahovo - Livno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja sutra završava provođenje preventivne kampanje "Oduzmi gas, a ne život" koja je pokrenuta radi smanjenja broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije