Društvo

Pomoć licima sa invaliditetom

Pomoć licima sa invaliditetom
Pomoć licima sa invaliditetom

ŠAMAC - U okviru projekta pod nazivom "Pomoć licima sa invaliditetom i njihovim lokalnim organizacijama u poplavljenim područjima" pomoć je u opštini Šamac dobilo 10 porodica u kojima žive lica sa smetnjama u razvoju ili nekim drugim oblikom invalidnosti, te 10 ratnih vojnih invalida.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida u Šamcu Mićo Blagojević rekao je da je cilj projekta pružanje interventne pomoći licima sa invaliditetom u nabavci najpotrebnijeg namještaja, bijele tehnike, posuđa, kao i artikala za poljoprivredu, sjemena, pilića za tov, hrane za stoku.

Blagojević je dodao da će narednih dana biti uređene kancelarije udruženja ratnih vojnih invalida i civilnih invalida u Šamcu.

"Ovo je zajednički projekat opštine Šamac i Koordinacionog odbora invalida Republike Srpske. Građevinske radove platiće opština, a opremu za kancelarije Koordinacioni odbor", naveo je Blagojević.

Projektom, koji je pokrenut zahvaljujući Koordinacionom odboru invalidskih organizacija Republike Srpske i Agenciji za saradnju, edukaciju i razvoj /ACED/, obuhvaćeni su Doboj, Maglaj, Bijeljina i Šamac i 12 lokalnih invalidskih organizacija, iz svake lokalne zajednice po tri organizacije, i po 20 najugroženijih lica iz te kategorije.

Predstavnik ACED-a Duško Vučić rekao je da je, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa donatorima i partnerima u Švedskoj i Evropskoj komisiji, dobijeno 100.000 evra za pomoć licima sa invaliditetom ugroženim u poplavama.

"Posredstvom opština, radili smo sa lokalnim udruženjima, ratnih vojnih invalida i Centrom za socijalni rad, koji su odabrali korisnike", dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije