Društvo

Pomoć najmlađim građanima Gradiške

Pomoć najmlađim građanima Gradiške
Pomoć najmlađim građanima Gradiške

Sberbank a.d. Banja Luka je uručila donaciju, pulsni oksimetar, Opštoj bolnici u Gradišci.

Pulsni oksimetar koristiće se u odjeljenju Ginekologije i akušerstvo i odjeljenju Pedijatrije za praćenje saturacije kiseonika, mjerenje pulsa i temperature kod novorođenčadi kao i kod veće djece, koja su hospitalizovana na odjeljenju Pedijatrije.

Načelnica odjeljenja Pedijatrija dr Tatjana Ljubojević je ovom prilikom objasnila je ovom prilikom objasnila da je pulsni oskimetar uređaj od izuzetnog značaja u zdravstvenom tretmanu novorođenčadi i da je najveća prednost ovog aparata to što nije invazivan.

 „Bez ovog aparata bilo bi potrebno određene pretraga raditi putem vađenja krvi, koja se kod novorođenčadi uzima iz pete, a kod starije djece upotrebom igala, a kao što svi znamo djeca ne vole igre i bckanje.“, rekla je ona.

Ljubojević je dodala da se pulsni oskimetar  primjenjuje u nadgledanju stanja beba sa različitim zdravstvenim problemima kao što su poremećaji disanja ili promjene boje kože, ali i u rutinskom praćenju beba i djece. „Ljekarima pulsni oksimetar pomaže u procjeni da li je bebi potreban dodatni kiseonik. Ovaj važan dijagnostički alat, omogućiće bolje praćenje novorođenčadi i brži oporavak naših najmlađih i najranjivijih sugrađana.“, rekla je ona.

Rukovodilac filijale Gradiška, Kalamiti Ćurić, koja je uručila donaciju je  ovom prilikom rekla da je Sberbank prepoznala prioritetne potreba grada Gradiška. „Najznačajnija donacija filijale Gradiška ove godine je upravo donacija bolnici Gradiška, gdje smo u dogovoru sa direktorom bolnice dr Marjanovićem donirali sredstva za najnježniju populaciju, te time uložili u budućnost Gradiške. Doniranje opreme za novorodjenčad je još jedan humanitarni projekat u Republici Srpskoj, koji je Sberbank podržala.“,  istakla je Ćurić. Ona je naglasila da je Sberbank a.d. Banja Luka ponosna na to što je u mogućnosti da izađe u susret potrebama bolnice Gradiška  i dodala da će i u budućnosti nastojati  da bude odgovoran partner građanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije