Društvo

Pomoć od 36.000 evra za 23 radnika

Pomoć od 36.000 evra za 23 radnika
Pomoć od 36.000 evra za 23 radnika

DOBOJ - Vodeći svjetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka "Karmeus" uplatio je oko 36.000 evra pomoći za 23 radnika iz Fabrike u dobojskom naselju Ševarlije, koji su pretrpjeli štete tokom poplava u maju.

Koordinator kompanije "Karmeus" za BiH Katalin Petern rekla je da je više od 16.000 evra ličnih donacija prikupila multikulturalna zajednica ove kompanije koja svoja postrojenja i kancelarije ima u 25 zemalja.

"Rukovodstvo `Karmeusa` odlučilo je da doda još 20.000 evra da bi se pokrili neki od troškova sa kojima su se suočili naši zaposleni u Doboju", navela je Peternova.

Ona je istakla da su zaposleni kompanije "Karmeus" u Doboju tokom poplava bili aktivni u pružanju pomoći lokalnim zajednicama koje se nalaze oko fabrike, iako je voda ušla u fabrički krug.

"`Karmeus` je obezbijedio više od 1.500 tona krečnjačkog agregata i gotovo 100 tona kreča da bi se obezbijedili putevi i izvršila pomoć u dezinfekciji hrane", rekla je Peternova.

U fabrici "Karmeus" u Doboju zaposleno je 90 radnika, od kojih je dvadesettroje pretrpjelo velike gubitke u imovini tokom poplava.

"Karmeus grupa" vodeći je svjetski proizvođač kreča, sa više od 150 godina iskustva u vađenju i preradi krečnjaka sa visokim sadržajem kalcijuma i dolomitnog kamena za proizvodnju kreča i proizvoda od kreča za industrijske i komercijalne klijente.

Sa više od 4.000 zaposlenih "Karmeus" je prisutan na više od 90 lokacija širom zapadne, centralne i istočne Evrope, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike, Srednjeg istoka i Azije.

Ukupni konsolidovani grupni neto prihod u 2013. godini iznosio je 1.094 milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije