Društvo

Pomoć udruženjima iz Doboja, Šamca i Čelinca

Pomoć udruženjima iz Doboja, Šamca i Čelinca
Pomoć udruženjima iz Doboja, Šamca i Čelinca

NOVI GRAD - Udruženje penzionera Novi Grad uputiće pomoć od 1.000 KM udruženjima penzionera iz drugih lokalnih zajednica čije su prostorije devastirane tokom poplava u maju.

Udruženjima iz Doboja i Šamca biće upućeno po 200 KM, a udruženju iz Čelinca 100 KM, rekao je danas predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Nedeljko Zgonjanin, na sjednici Upravnog odbora, i dodao da je iznos pomoći u skladu sa mogućnostima.

Zgonjanin je upoznao članove Upravnog odbora i o odredbama Zakona o fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske, u dijelu koji se odnosi na poseban doprinos koji plaćaju penzioneri.

Zgonjanin je naveo da je visina doprinosa koji će penzioneri uplaćivati jednu godinu jedna KM za penzionere sa penzijama do 331 KM, dvije KM za penzionere sa penzijama od 331 do 500 KM, tri KM za penzionere koji imaju primanja od 500 do 700 KM, četiri KM za primanja od 700 do 1.000 KM i pet KM sa penzijom većom od 1.000 KM.

Usvojena je i informacija o isplaćenoj jednokratnoj pomoći - po 50 KM za 24 penzionera kojima su bili poplavljeni stambeni objekti.

Opštinsko udruženje penzionera i ove godine organizovaće šahovsko takmičenje, koje će biti održano 24. avgusta, a dva najbolje plasirana člana učestvovaće na 14. Šahovskom prvenstvu Republike Srpske od 19. do 21. septembra.

"Ove godine obezbijedili smo i simbolične nagrade za najuspješnije takmičare - za prvo mjesto 30 KM, za drugo 20 KM i za treće 10 KM", rekao je Zgonjanin.

Dogovoreno je i da prvo druženje penzionera u organizaciji mjesnog odbora Dobrljin bude održano 3. avgusta u Banji LJešljani.

Udruženje će ove godine organizovati i izlet za penzionere, krajem avgusta ili početkom septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije