Društvo

Pomoć za hercegovačke ustanove i organizacije

Pomoć za hercegovačke ustanove i organizacije
Pomoć za hercegovačke ustanove i organizacije

TREBINJE - "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ priredile su danas druženje za predstavnike ustanova, organizacija i sportskih kolektiva koji su dobili donacije iz dobiti ovog preduzeća za proteklu godinu.

Za više od 160 subjekata, uglavnom sa područja Hercegovine, dodijeljeno je 1.233.480 KM ili 10 odsto od ukupne prošlogodišnje dobiti koja je iznosila 12.334.850 KM.

Generalni direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je da su donacije prošle svu zakonsku proceduru, te da je plan dijeljenja dobiti došao od nadležnih iz matičnog preduzeća, "Elektroprivrede Republike Srpske".

"Potrudili smo se da sve donacije ostanu u Hercegovini, a nastojaćemo da ova praksa ostane i ubuduće", rekao je Mišeljić, dodavši da su sredstva dodijeljena u humanitarne i socijalne svrhe, sportskim kolektivima, te ustanovama iz oblasti obrazovanja i kulture.

Fudbalskom klubu "Leotar", kao najvećem sportskom kolektivu u Hercegovini i klubu sa dugom i bogatom istorijom, dodijeljeno je 200.000 KM.

"Ova donacija nam je mnogo pomogla. Klub nam je ostao `živ` i nije otišao u stečaj", rekao je predsjednik "Leotara" Simeon Dučić, dodajući da su sva dobijena sredstva iskoristili za vraćanje starih dugova.

Predsjednik Nadzornog odbora HET-a Vladislav Vladičić istakao je da uspješni postoje kako bi pomagali onima kojima je pomoć potrebna, te da je od 170 zahtjeva pozitivno rješenje dobilo 166 ustanova i organizacija.

"Sva sredstva su transparentna i objavljena su u `Službenom glasniku Republike Srpske`. Ponosni smo na uspjeh naše firme, ali i na raspodjelu koju smo izvršili", rekao je Vladičić.

Sredstva u iznosu od 3.000 KM dodijeljena su i Narodnoj biblioteci "Vladimir Gaćinović" iz Bileće, čiji direktor Šćepan Aleksić kaže da ga veoma raduje činjenica da se neko sjetio knjige i biblioteke.

"Knjiga je oduvijek bila najveći proizvod i izum ljudskog roda i od knjige je počela sva ljudska civilizacija. Knjiga je danas u takvom položaju da je praktično bačena pod noge, iako je, bez obzira na sve izume ovoga svijeta, nezamjenjiva i ono iz čega učimo", rekao je Aleksić i zahvalio rukovodstvu HET-a na dodijeljenom novcu.

I ostali predstavnici ustanova i organizacija su izrazili zahvalnost rukovodstu HET-a što su imali sluha i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, ističući da je dobro što postoje ovakvi kolektivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije