Društvo

Pomozimo Banjalučaninu Ljubiši Šestiću da ozdravi

Pomozimo Banjalučaninu Ljubiši Šestiću da ozdravi
Pomozimo Banjalučaninu Ljubiši Šestiću da ozdravi

BANJALUKA - Udruženje građana "Budimo ljudi" pokrenulo je akciju za pomoć teško bolesnom Banjalučaninu Ljubiši Šestiću, koji boluje od malignog melanoma.

Tridesetjednogodišnji otac dvije djevojčice od osam godina i 18 mjeseci u veoma teškoj je situaciji. Pored toga što je bolest metastazirala na plućima, limfi, jetri i bubrezima, liječenje je i više nego skupo i predstavlja nemoguću misiju za njega.

"Liječenje za ovu vrstu bolesti ima samo u Izraelu i Americi, ali ono što je najvažnije je da je bolest izlječiva. Ljubiša prima lijek Keytruda u Izraelu na svakih 21 dan. Ima ukupno 12 ciklusa, do sada je primio već dva, a ono što je problem je cijena, jer svaki ciklus košta oko 11.000 dolara", rekao je Igor Kremenović, predsjednik Udruženja "Budimo ljudi".

Pored 110.000 dolara, koliko je potrebno za terapije, za ostale troškove, putovanje, boravak u bolnici i slično potrebno je još i više, što i onako tešku situaciju čini još težom.

"Ukupni troškovi su sigurno negdje od 250.000 do 300.000 dolara, što je strašno velika suma. Na to sve, on je sam do sada dao oko 100.000, podizao neke kredite, ali tome je došao kraj, nema više odakle, a naša je ljudska dužnost da pomognemo svome sugrađaninu", ističe Kremenović.

U okviru akcije "Pomoć za Ljubu" Udruženje je krenulo sa postavljanjem kutija za donacije, do sada su postavili dvije u kafe-barovima "Mulen ruž" i "Cream", a otvoren je i žiro račun za uplate u  Uni Credit banci pod brojem: 3383502257483613.

Takođe, od 1. januara će biti aktivan i humanitarni broj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije