Društvo

Pomozimo da Ajdin ima srećno djetinjstvo

Pomozimo da Ajdin ima srećno djetinjstvo
Pomozimo da Ajdin ima srećno djetinjstvo

BOSANSKA KRUPA - Ajdinu Jusiću (10) iz sela Svetinja, nadomak Bosanske Krupe, potrebna je pomoć za liječenje tumora.

Gotovo cijeli život ovaj mališan vodi borbu s ovom zloćudnom bolešću, koja nemilosrdno napada njegov organizam i oduzima mu pravo na sretno djetinjstvo. Prije dva mjeseca ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo obavili su operaciju dječaka zbog raka slezene, ali je nakon posljednje kontrole ustanovljeno da bolest nije pobijeđena.

Prema riječima mališanove majke Indire Jusić, on će u narednim mjesecima biti podvrgnut nizu jakih hemoterapija, te liječenju skupim citostaticima čije jedno pakovanje košta oko 2.500 maraka. Roditelji ovog dječaka nemaju novca kako bi platili troškove liječenja. Njegov otac je ratni vojni invalid i supružnici, sem oboljelog sina, izdržavaju još šestoro maloljetne djece, od kojih je četvoro školskog uzrasta.

Kada je Ajdinu bilo pet godina, ustanovljeno je kako ima tumor limfnih žlijezda, nakon čega je uslijedila operacija u Sarajevu. Činilo se kako je opaka bolest pobijeđena, ali je nakon pet godina kod dječaka ustanovljen tumor na slezeni. U proteklom periodu veliki dio troškova liječenja plaćen je humanitarnim prilozima i akcijama, a značajan dio ovih aktivnosti provelo je Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka". Svi koji žele da pomognu u liječenju oboljelog dječaka više informacija mogu dobiti na broj telefona 062/950-561.

 

_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije