Društvo

Poplavljeni domovi u Cazinu i Bihaću

Poplavljeni  domovi u  Cazinu i Bihaću
Poplavljeni domovi u Cazinu i Bihaću

BIHAĆ - Na području opština Cazin i Bihać poplavljeno je nekoliko stambenih objekata, te nekoliko putnih pravaca na kojima je saobraćaj obustavljen ili se otežano odvija.

U  vanrednom izvještaju Civilne zaštite Federacije BiH, navodi se da je  cazinskim naseljima Čizimići i Muranovići voda, koja se slila sa okolnih brda, ušla je u štale i kuće, dok je saobraćaj obustavljen preko mosta u naselju Rajak, na rijeci Mutnici.

Nekoliko kuća, štala i garaža poplavljeno je u naselju Pjanići u opštini Cazin, gdje je poplavljen i regionalni put, pa se saobraćaj odvija otežano i na vlastitu odgovornost vozača.

Plavni talas zahvatio je i naselja Tržac i Tržačka Raštela, gdje ima poplavljenih stambenih objekata.

Prijavljeno je oko 15 kuća u koje je ušla voda, a vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i građani ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekta na području Cazina i vrećama sa pijeskom pokušavaju da spriječe dalje plavljenje.

Most preko Čajina potoka za cazinsko naselje Kapići i most prema Kovačevići, na riječici Gračanici su poplavljeni, pa je saobraćaj obustavljen.

U naselju Huremagići popolavljena je jedna traka magistralnog puta, dok na kolovozu ima nanosa pijeska.

Na građane je apelovano da bez razloga ne kreću na putovanja prema ovim komunikacijama i preko navedenih mostva da bi izbjegli neželjene posljedice i moguće nesreće.

Na području Bihaća od oborinskih voda došlo je do plavljenja dvorišta i nekoliko pomoćnih i stambenih objekata u nekoliko ulica.

U većini slučajeva razlog plavljenja su neočišćeni i zatvoreni propusti.

Ekipe Vatrogasne službe i Civilne zaštite opštine Bihać su i dalje na terenu i intervenišu po potrebi.

Vodostaj rijeke Une u 20.00 časova iznosio je 60 centimetara i u blagom je porastu, a prva kritična tačka je 100 centimetara.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno rominja sitna kiša i nema opasnosti od većih padavina ili plavljenja.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona kiša je počela da pada, uz jak vjetar, oko 21.20 časova.

Iz ostalih kantonalnih operativnih centara Civilne zaštite za sada nema informacija o padavinama ili problemima usljed padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije