Društvo

Posao za roditelje iz višečlanih porodica

Posao za roditelje iz višečlanih porodica
Posao za roditelje iz višečlanih porodica

TREBINJE - Uprava preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici je, u skladu sa sistematizacijom i potrebama za radnim mjestima, odučila da zaposli po jednog čalana iz četiri višečlane porodice sa šestoro djece iz Trebinja, dvije majke i dva oca, koji će zasnovati radni odnos već 5. septembra.

"Zasad je urađen ovaj ciklus, određeni broj članova iz tih porodica biće primljen u ovom preduzećuđ", rekao je Gordan Mišeljić, direktor HET-a, nakon prvog susreta s novih četvoro zaposlenika.

Kaže da su zasad u pitanju četiri porodice, ali da će rukovodstvo ovog preduzeća  sugerisati da se na sličan način riješi i zaposlenje članova ostalih višečlanih porodica, gdje bi se zaposlio barem po jedan od nezaposlenih roditelja, kako se u porodici dogovore.

On objašnjava da će dati savjet svim ostalim državnim, pa i privatnim preduzećima i preporučiti državnim institucijama da zaposle ljude iz ove kategorije.

Među četiri pomenute porodice sa šestoro djece, u tri su nezaposleni i otac i majka, dok je četvrta porodica sveštenička, pa je popadija Tomislavka Ratković, koja je bila zaposlena dok je živjela u Nevesinju, po dolasku u Trebinje najprije bila bez posla, a sada je dobila i zaposlenje.

Aleksandar Milojević, koji ima šestoro djece, ne krije iznenađenje zbog posla.

"Nismo nikada, doduše, ni radili, pa smo sad iznenađeni i ne mogu da vjerujem da mi je ponuđen posao", kaže Milojević i dodaje da je i plata od 1.000 maraka malo za ovako brojnu porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije