Društvo

Posjeta patrijarha od velikog značaja za Srbe

BRČKO - Posjeta Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Brčkom od velikog je značaja za srpski narod u distriktu, ocijenili su srpski politički predstavnici u institucijama Republike Srpske i BiH.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić istakao je da je patrijarh Irinej prisustvom krsnoj slavi Eparhije zvorničko-tuzlanske ukazao veliku čast.

"Pokazao nam je put kojim treba da idemo - put časti i poštenja, ljubavi i nade, a to je put Isusa Hrista", rekao je Đokić u novinarima u porti hrama Hrista Spasa u brčanskom naselju Donji Brezik, gdje je prisustvovao krsnoj slavi Eparhije zvorničko-tuzlanske - Životvorni Istočnik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je da je srpski patrijarh i danas, kao i mnogo puta do sada, poslao veoma vrijedne i poučne poruke.

"Veoma je značajno što je patrijarh Irinej odredio da se u Brčkom proslavi krsna slava Eparhije zvorničko-tuzlanske", rekao je Ivanić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić istakao je da je izbor Brčkog kao mjesta gdje će Eparhija zvorničko-tuzlanska proslaviti krsnu slavu čin vrijedan poštovanja.

"Današnji boravak patrijarha je veliki događaj za srpski narod u Brčkom, čija je pozicija u ovom gradu specifična, ali je veoma značajno da on bude ujedinjen oko svoje crkve", poručio je Bosić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije