Društvo

Potpisan protokol sa "Šumama Srpske" o isporuci ogreva

Potpisan protokol sa "Šumama Srpske" o isporuci ogreva
Potpisan protokol sa "Šumama Srpske" o isporuci ogreva

BANJALUKA - U Banjaluci je danas potpisan protokol o isporuci ogrevnog drveta za ovu godinu boračkim organizacijama Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Protokol su sa Javnim preduzećem /JP/ "Šume Republike Srpske" potpisali Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/, Udruženje penzionera, Republička organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Potpisivanju su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Osim ministara, potpisivanju protokola prisustvovali su vršilac dužnosti direktora JP "Šume Republike Srpske" Dragan Grabovac, predsjednik BORS-a Milomir Savčić, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske Nedeljko Mitrović, predsjednik Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Dragan Vrhovac i predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj.

Potpisnici protokola obavezuju se da će omogućiti zaključivanje pojedinačnih ugovora o isporuci ogrevnog drveta između JP "Šume Srpske" i navedenih organizacija i udruženja za 2015. godinu.

Javno preduzeće šumarstva obavezuje se da omogući članovima navedenih organizacija i udruženja kupovinu ogrevnog drveta na odloženo plaćanje u šest rata, s tim da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite garant naplate.

Precizne količine ogrevnog drveta i kvalitet regulisaće se pojedinačnim ugovorima šumskih gazdinstava i navedenih organizacija i udruženja, dodaje se u saopštenju.

Isporuka ogrevnog drveta vršiće se po važećem cjenovniku JP "Šume Republike Srpske" u momentu zaključenja pojedinačnih ugovora.

U saopštenju se podsjeća da praksa potpisivanja protokola između JP "Šume Republike Srpske" i navedenih organizacija i udruženja traje od 2009. godine.

Ovim kategorijama je u 2014. godini u skladu sa potpisanim protokolom isporučeno oko 21.000 metara kubnih ogrevnog drveta za 4.000 korisnika, što čini 4,4 odsto od ukupne realizacije ogrevnog drveta u 2014. godini 480.000 metara kubnih, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije