Društvo

Potpisani ugovori o sanaciji ambulanti u Doboju i Derventi

Potpisani ugovori o sanaciji ambulanti u Doboju i Derventi
Potpisani ugovori o sanaciji ambulanti u Doboju i Derventi

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme "EXTA-R" Dragoljub Ćustić potpisali su danas u Banjaluci ugovore za sanaciju ambulanti porodične medicine Osječani i Donja Paklenica pri Domu zdravlja Doboj, te Osinja pri Domu zdravlja Derventa, čija je vrijednost 162.906 KM.

Bogdanić je istakao da je vrijednost ugovorenih radova za ambulante Osječani i Donja Paklenica 114.485 KM, a za ambulantu Osinja 48.421 KM.

"U ovim ambulantama biće zamijenjena stolarija, podovi, izgrađeni novi pregradni zidovi, urađeni kompletni molerski radovi, a predviđena je i zamjena elektro-instalacija, rasvjete, telefonske i računarske opreme", rekao je Bogdanić nakon potpisivanja ugovora.

On je naglasio da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske u potpunosti finansirati sanaciju ambulanti Osječani i Donja Paklenica, dok će sanaciju ambulante Osinja finansirati 70 odsto, pri čemu će preostali iznos obezbijediti opština Derventa.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić kaže da su sanacije ambulanti porodične medicine Osječani i Donja Paklenica veoma značajne za sve stanovnike sa područja ovog grada.

Direktor Doma zdravlja Derventa Mirko Šaran istakao je značaj sanacije ambulanti, kao i da je potrebno unaprijediti zdravstvenu zaštitu u ruralnim područjima.

Ugovorom je definisano da će radovi biti završeni do kraja ove godine.

Aktivnosti na sanaciji, adaptaciji i opremanju domova zdravlja i izgradnji novih objekata ambulanti porodične medicine u Republici Srpskoj provode se u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora", koji kreditnim sredstvima finansira Svjetska banka i Banka Savjeta Evrope, uz učešće Vlade Srpske i lokalnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije