Društvo

Povlači se voda iz prijedorskih naselja

Povlači se voda iz prijedorskih naselja
Povlači se voda iz prijedorskih naselja

PRIJEDOR - U poplavljenim prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica stanje se normalizuje i voda se povlači, ali se i dalje zadržava u prirodnim depresijama, saopšteno je danas iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

"Vodostaj rijeke Sane jutros je iznosio 360 centimetara i ima trend pada s obzirom na to da nije bilo padavina na području grada Prijedora, niti na slivnom području vodotoka rijeke Sane", navodi se u saopštenju.

Sve putne komunikacije na području grada su prohodne. Otežan je saobraćaj u naselju Tukovi u ulicama Prištinska i Novosadska.

"Vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice takođe su u padu, tako da nema ugroženih objekata u zonama ovih vodotoka", navodi se u saopštenju.

Stanovnici Raškovca, gdje su dvije trafostanice bile poplavljene, trebalo bi da u toku dana dobiju struju, a vodosnabdijevanje je uredno i provodi se uz pojačano hlorisanje.

Vodostaj rijeke Sane juče ujutro iznosio je 465 centimetara. Kritična tačka ovog vodostaja je 420 centimetara. Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je u subotu, 13. spetembra, treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije