Društvo

Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju
Povoljni uslovi za vožnju

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Sutra od 8.00 do 16.00 časova zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača doći će do privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Han Kola-Stričići, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U vrijeme trajanja obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići.

Sutra i u nedjelju, 19. juna, na teritoriji Istočnog Sarajeva biće održana Auto-slalom trka i brdska auto-trka za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske i Šampionat BiH pod nazivom "Nagrada Istočnog Sarajeva 2016".

Auto-slalom trka biće održana u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu, a brdske auto-trke biće održane na stazi Pavlovac, na dionici Istočno Sarajevo-Jahorina. Start trke će biti u mjestu Klek.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka zatvorena je za sav saobraćaj.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova /kod Mahovljanske petlje/ na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova u trajanju od 30 minuta.

Režim saobraćaja biće izmijenjen na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, radi izvođenja radova na projektu "Rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, opština Kotor Varoš", i na dionici Kotor Varoš-Obodnik, kao i na regionalnom putu R-413, na dionici Kotor Varoš-Mitrovići, na području opštine Kotor Varoš.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice-1 Prnjavor /naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Izmijenjen je saobraćaj i na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, a na dionici magistralnog puta Karakaj 2-Drinjača i dionici regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog deminiranja terena, povremene obustave saobraćaja biće na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, dionici regionalnog puta Orline-Doboj Novi na deminerskom radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, te na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Republike Srpske/FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-459, dionica Stari Ugljevik-Glavičice.

U toku je rekonstrukcija i modernizacija dionice regionalnog puta R-435 Nevesinje-Berkovići zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u toku su geodetski i istražni radovi za projekat sanacije tunela Crnaja, a istovremeno se izvode i radovi na sanaciji rasvjete u ovom tunelu. Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Nastavljaju se radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje u mjestu Dusine i saobraćaj će se od 7.00 do 15.00 časova obustavljati povremeno u trajanju do pola sata.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije