Društvo

Povremeno pojačan intenzitet saobraćaja

Povremeno pojačan intenzitet saobraćaja
Povremeno pojačan intenzitet saobraćaja

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj jutros se vozi po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, vidljivost je dobra, a intenzitet saobraćaja povremeno pojačan, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 60 minuta, a na Graničnom prelazu Gradina oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Prelaz Gabela Polje privremeno je otvoren kao međunarodni granični prelaz do 1. oktobra.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na Graničnom prelazu Brčko - Gunja.

Zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i povremene obustave biće vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor i na dionici Klašnice jedan - Prnjavor /naseobina Lišnja/, od 7.00 do 19.00 na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će saobraćaj narednih dana biti preusmjeravan alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, na magistralnom putu Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu" Klakar Donji dva", i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

 Federaciji BiH saobraćajnu situaciju ovog jutra karakterišu povoljni uslovi za vožnju i pojačana frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara.

Na dionici Visoko - Dobrinje u toku je sanacija dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obrnuto, pa vozači treba da prilagode vožnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije