Društvo

Požar kod Mostara: Vatra prijeti kućama, sve vatrogasne ekipe na terenu

Požar kod Mostara: Vatra prijeti kućama, sve vatrogasne ekipe na terenu
Foto: Anadolija | Požar kod Mostara: Vatra prijeti kućama, sve vatrogasne ekipe na terenu

MOSTAR - Požari koji zadnjih dana bjesne oko Mostara danas su se opasno približili naseljima Gubavica, Pijesci i Stanojevići prijeteći kućama i dobrima.

Požar koji je izbio poslijepodne iznad sela Gubavica nošen jakim vjetrom brzo se raširio i ugrozio obiteljska dobra i imovinu na području naselja Pijesci i Stanojevići, gdje sve raspoložive vatrogasne jedinice vode borbu s plamenom.

"Stanje je jako teško. Ugroženi su obiteljski domovi i imovina. Sve vatrogasne postrojbe su na terenu", kazao je dežurni operater iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar za Anadoliju.

Teško je stanje kako je naglasio na području Pijesak, Gubavice i Stanojevića, a novi požar aktivirao se i na području Kukurini u Podveležju.

Foto: Anadolija

U misija branjenja vlastitih domova i imovine od vatrene stihije vatrogascima pomažu i mještani koristeći naprtnjače i vodene pumpe, a u pomoć su pristigle i jedinice DVD Buna i Blagaj.

Cijelu situaciju znatno otežava snažan vjetar koji vatrenom plamenu neprestano mijenja smjer kretanja i ugroženost područja.

Vatreni plamen s kojim se bore vatrogasci i mještani naseljenih područja takođe ugrožava i saobraćajnicu Mostar - Domanovići preko Gubavice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije