Društvo

Predavanjima protiv korupcije

Predavanjima protiv korupcije
Predavanjima protiv korupcije

BANJALUKA - Predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u okviru "Antikorupciijskih dana", nastavili su s predavanjima o temi "Borba protiv korupcije i unapređenje sistema integriteta".

Na predavanju, koje je održano na Fakultetu pravnih nauka Panevropskog univerziteta "Apeiron", bilo je riječi o implementaciji Strategije borbe protiv korupcije u RS te istaknutna važnost jačanja svijesti i aktivne uključenosti svih građana u borbi protiv zloupotrebe položaja.

"Kriminal i korupcija direktno ugrožavaju jednakost građana u ostvarivanju njihovih prava i interesa i neophodna je aktivna uključenost svih građana, kako bi se suzbila ova negativna društvena pojava i spriječile njene posljedice", poručeno je s predavanja.

Tokom predavanja pojašnjeni su i funkcija i rad aplikacije "Prijavi sumnju na korupciju i druge nepravilnosti", kojom svi građani putem interneta, anonimno ili javno, mogu prijaviti sumnje na nepravilnosti u institucijama RS, a kojoj se može pristupiti putem internet stranica svih ministarstava u Vladi RS.

Naredno predavanje u okviru "Antikorupcijski dani" biše održano u ponedjeljak u Gimnaziji u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije