Društvo

Predsjedniku Srpske uručena medalja Bogoslovskog fakulteta u Foči

Predsjedniku Srpske uručena medalja Bogoslovskog fakulteta u Foči
Predsjedniku Srpske uručena medalja Bogoslovskog fakulteta u Foči

Foča - Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je uručena Medalja Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči za podršku i razvoj ove ustanove.

Predsjednik Srpske posjetio je danas Pravoslavni bogoslovski fakultet, koji je od ove godine smješten u novoj zgradi, čiju je adaptaciju finansirala Vlada Srpske, te obišao radove u Univerzitetskoj bolnici, kao i Studentski dom, čija je gradnja završena ove godine.


"Biti danas u Foči i svjedočiti onome što je urađeno u posljednje vrijeme zaista je ugodno. Završen je Bogoslovski fakultet u koji je Vlada uložila kompletna sredstva, otkupila zgradu uprave `Maglića` koja je rekonstruisana", rekao je Dodik.

On je naveo da Vlada Srpske ulaže sedam miliona KM u rekonstrukciju fočanske bolnice, koja će dobiti novu fasadu, stolariju i grijanje, te da će pomoći i gradnju mosta na Drini, koja je u toku.

Predsjednik Srpske je istakao da Studentski dom svojom arhitekturom plijeni pažnju kao neobično lijep i funkcionalan objekat.

"Studentski dom je bio zahtjev akademske zajednice, a znamo da su živost u gradu i ekonomija bazirani na dva fakulteta koji ovdje funkcionišu. Polovinom iduće sedmice dom će biti otvoren, a prve stanare primiće u ovoj školskoj godini", rekao je Dodik.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je u posljednje četiri godine u ovu opštinu uloženo 30 miliona KM.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Veljko Marić rekao je da će uporedo sa rekonstrukcijom fasade, stolarije i grijanja, ova ustanova dobiti i novu magnetnu rezonancu, te drugu važnu opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije