Društvo

Predstavljen Centar za istraživanje međureligijskih odnosa

Predstavljen Centar za istraživanje međureligijskih odnosa
Predstavljen Centar za istraživanje međureligijskih odnosa

DOBOJ - Suljo Halilović je imenovan za šefa Centra za istraživanje međureligijskih i međuetničkih odnosa i jačanje tolerancije u Doboju, koji je danas predstavljen u prostorijama Visoke poslovne-tehniče škole.

Ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić, koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora Centra, rekao je novinarima da je ova ustanova zamišljena kao naučna institucija, bez političkih elemenata, koja će se baviti analizom međureligijskih i međuetničkih odnosa ne samo u BiH već i u regionu.

"Centar je fomalno-pravno u sastavu Visoke poslovne-tehničke škole u Doboju, ali će u svom radu biti samostalan koncipiran kao naučna institucija koja će svoj rad bazirati na realizaciji projekata", izjavio je Subašić.

Subašić je naveo da je Centar i dobar vid za brendiranje lokalne zajednice, jer je Doboj odabran kao jedinstven primjer sredine gdje ljudi uspijevaju, bolje nego negdje drugo, da tolerišu jedne druge i grade odnose u interesu građana.

On je naveo da je ideja za centar koncipirana tokom posjete delegacije lokalne vlasti iz Doboja i entitetskih predstavnika u Tursku prije tri godine, tokom njegovog službovanja u toj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije