Društvo

Predstavljena "Bezbjedna zajednica"

Predstavljena  "Bezbjedna zajednica"
Predstavljena "Bezbjedna zajednica"

KALINOVIK - U Kalinoviku je danas, u organizaciji NATO štaba u Sarajevu, prezentovan projekat "Bezbjedna zajednica" čiji je cilj unapređenje saradnje vojne i lokalne policije i objedinjavanje svih resursa za pomoć građanima u vanrednim prilikama.

"Cilj projekta je i približavanje uloge, aktivnosti, vizije, misije i ciljeva NATO-a u BiH vojnoj i lokalnoj policiji, ali i cijelom stanovništvu BiH, putem izgradnje koordinacionih kapaciteta, odnosno sistema redovnih kontakata, razmjene iskustava, te održavanja sastanaka posvećenih pravilnom razvoju vojnih i lokalnih policijskih snaga", rekao je zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Ole Asbjorn Fauske.

Prema njegovim riječima, značaj ovog projekta ogleda se i u informisanju javnosti o pitanjima bezbjednosti na lokalnom nivou i naglašavanju važnosti ispunjavanja uslova BiH za uključenje u NATO.

"Jednom riječju, realizacija ovog projekta je od višestrukog društvenog značaja", konstatovao je Fauske i naglasio da je tokom svih zajedničkih akcija neophodno poštovati procedure i zakonske okvire.

Fauske je dodao da je u toku realizacija drugog dijela projekta, nakon što je prvi dio uspješno realizovan u 25 policijskih stanica i centara bezbjednosti i kasarni u BiH.

Tokom drugog dijela predstavnici NATO-a posjetiće još 51 lokaciju širom BiH.

Domaćin prezentacije komandir Policijske stanice Kalinovik LJubo Todović poželio je dobrodošlicu predstavncima NATO-a, ističući da su došli u "grad mira i vrijednih ljudi".

U ime svojih kolega, on je potvrdio spremnost na saradnju sa NATO-om u okviru projekta "Bezbjedna zajednica".

"Mi smo svjesni koristi koju nam u narednom periodu može donijeti realizacija ovog projekta, mada i dosadašnju saradnju u ovom formatu cijenim kao veoma dobru i obostrano korisnu", istakao je Todović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije