Društvo

Predviđeno zapošljavanje 274 djece iz porodica poginulih boraca

Predviđeno zapošljavanje 274 djece iz porodica poginulih boraca
Predviđeno zapošljavanje 274 djece iz porodica poginulih boraca

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas Srni da je za realizaciju Akcionog plana za zapošljavanje za ovu godinu neophodno izdvojiti 15 miliona KM i da je njime predviđeno zapošljavanje 274 djece iz porodica poginulih boraca.

Savanović je napomenuo da je Vlada Republike Srpske u četvrtak, 7. aprila, usvojila Akcioni plan za zapošljavanje za ovu godinu. "Ovim planom predvidjeli smo realizaciju pet projekata. To su projekti zapošaljavanja djece poginulih boraca, zatim demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i projekti samozapošljavanja, podrške zapoljšavanja i samozapošljavanja u privredi, lica koja imaju više od 45 godina i ostalo im je tri godine do penzije, te zapošljavanja Roma", naveo je Savanović.

On je rekao da bi u ovoj godini trebalo da bude realizovan i projekat zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom. Govoreći o akcionom planu za zapošljavanje, čiju je izradu najavila Boračka organizacija Republike Srpske, Savanović je istakao da bi trebalo pronaći najkvalitetnija rješenja. "Potrebno je postići kompromis da bi institucije Srpske mogle da podrže ovakav plan. Nemam ništa protiv njegovog donošenja",kaže Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije