Društvo

Pretežno suvi i mjestimično vlažni kolovozi

Pretežno suvi i mjestimično vlažni kolovozi
Pretežno suvi i mjestimično vlažni kolovozi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima skreću pažnju na oprezniju vožnju na planinskom prevoju Han Pogled na putu Vlasenica-Han Pijesak, gdje je padao snijeg.

Oko kolovoza ima oko pet centimetara snijega, a na samom kolovozu ga nema, navode iz AMS.

U kotlinama i duž riječnih tokova jutarnja magla smanjuje vidljivost, posebno na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Banjaluka, kao i na dionici auto-puta Aleksandrovac-Banjaluka.

Na dionicama puteva koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionicama magistralnih puteva Bijeljina-Ugljevik, Lončari-Brčko-Bijeljina i Gradiška-Kozarska Dubica, na dijelu Gradiška-Čatrnja, zbog radova u vremenu od 7.00 do 17.00 časova saobraća se usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog deminerskih radova privremene su obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj u blizini naselja Rječica Donja. Saobraćaj se obustavlja svakim danom od 7.00 do 16.00 časova u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. U vremenu od 8.00 do 16.00 saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu mahovljanske petlje od 23.00 do 5.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj, maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta.

Od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Naseobina Lišnja i Puraći, te lokalitetu Đokin potok.

Zbog izlaska na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, na području Prnjavorske petlje.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Jablanica-Mostar, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Radovi su u toku na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica u blizini tunela Igman, Kakanj-Zenica jug u mjestu Donji Tičići i Zvirovići-Kravice ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović, kao i na magistralnim putevima Olovo-Kladanj, Simin Han-Priboj, Čapljina-Studenci, Nemila-Žepče-Maglaj i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije