Društvo

Prihod od regate ide za poplavljene

Prihod od regate ide za poplavljene
Prihod od regate ide za poplavljene

BRATUNAC - Tradicionalna osma regata "Drinski slalom - Bratunac 2014" ove godine će biti humanitarnog karaktera i prihod će biti namijenjen za pomoć porodicama koje su bile zahvaćene poplavama, potvrdio je Srni direktor bratunačke Turističke organizacije Miodrag Lončarević.

Opština Bratunac neće izdvojiti sredstva iz budžeta za organizovanje ove i još nekih planiranih turističkih, promotivnih i kulturnih manifestacija u ovoj godini, nego će planirana sredstva za te namjene uložiti u sanaciju posljedica od poplava.

"Zbog toga ove godine nije održan tradicionalni poljoprivredni sajam `Dani maline`, a sredstva nisu izdvojena ni za ovu regatu čime će biti ušteđeno oko 60.000 KM koja se koriste za sanaciju posljedica od poplava", potvrdio je Srni načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović.

Ipak, angažovanjem Eko-rafting kluba "Rajska plaža" i Turističke organizacije iz ovog mjesta regata biće održana na zadovoljstvo ljubitelja Drine, plovidbe i sporta, i bez opštinske novčane pomoći.

Oni su preduzeli aktivnosti i obavili pripreme da se u subotu, 2. avgusta, po osmi put održi "Drinski slalom" koji će ove godine imati humanitarni karakter.

Lončarević kaže da će 25.000 KM, koliko je u opštinskom  budžetu bilo planirano za organizovanje regate, biti usmjereno za sanaciju posljedica od poplava.

Prihod od majica, koje će se prodavati po cijeni od 10 KM, a obavezni su ih imati svi učesnici regate, biće namijenjen za pomoć poplavljenima.

U okviru programa okupljanja učesnika i održavanja regate na bratunačkoj Rajskoj plaži biće organizovana sportska takmičenja i kulturno zabavni program 1.i 2. avgusta.

Predviđeno je održavanje odbojkaškog i turnira u malom fudbalu na pijesku, te turnira u tenisu za djecu, takmičenje u plivanju u Drini na 300 metara, kao i skokovi u vodu i igre za djecu na pijesku.

Program će početi u petak, 1. avgusta, u 17.00 časova, a u 20.00 časova će na otvorenom prostoru početi koncert Bore Đorđevića.

Održavanje finalnih takmičenja, modne revije i zabavnog programa planirano je za 2. avgust nakon pristizanja učesnika regate na cilj.

Očekuje se da će broj učesnika regate biti približan prošlogodišnjem kada je više od 100 plovila učestvovalo u manifestacij i plovilo  niz Drinu oko 30 kilometara dugom rutom od Fakovića do Rajske plaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije